Objavljeno 27.03.2023

Godišnja nagrada Jakov Kudrić

Na svečanosti povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada, 21. ožujka 2023. godine, Udruzi “Na drugi način”  uručena je Godišnja nagrada Jakov Kudrić  koju dodjeljuje Hrvatska udruga socijalnih radnika u kategoriji organizacija civilnog društva koje su svojim stručnim i /ili znanstvenim radom osobito doprinijeli ili doprinose razvoju i afirmaciji profesije socijalnog rada.

Udruzi uručena Godišnja nagrada Jakov Kudrić

Za godišnju nagradu Jakov Kudrić udrugu „Na drugi način“ nominirala je Udruga socijalnih radnika Grada Zagreba i Zagrebačke županije jer predstavlja primjer dobre i napredne prakse koja odskače po kvaliteti pruženih usluga, inovativnosti i proaktivnom pristupu koji pridonosi ugledu i priznanju profesije i djelovanja socijalnog rada. 

Bila nam je čast i zadovoljstvo biti dijelom stručnog skupa i preuzeti priznanje koje je tim vrednije što dolazi od struke te ovim putem želimo zahvaliti na ovom priznanju.

Hvala Zagrebačkoj udruzi socijalnih radnika koja nas je nominirala i hvala Povjerenstvu koje je prepoznalo vrijednost Udruge, a posebice vrijednost i kvalitetu aktivnosti vezanih za projekte Priprema za posvojenje – podrška posvojiteljskim obiteljima. 

Također zahvaljujemo svim suradnicama i suradnicima koji su pridonijeli kvaliteti i razvoju Udruge. Najprije veliko hvala Vlasti Grgec-Petroci i Mirjani Marčetić Kapetanović koje su krenule u avanturu zvanu posvojenje, koja traje već 19. godinu. Kad smo osmišljavali program edukacije i pripreme potencijalnih posvojitelja nismo slutili da ćemo toliko trajati,  da će se program pripreme za posvojenje proširiti i provoditi na području cijele Hrvatske i provoditi danas u 17 OC, da će program pripreme za posvojenje postati obavezan i biti reguliran Zakonom. Nismo zamišljali da ćemo svoje znanje, iskustvo i spoznaje prenositi kolegama zaposlenima u sustavu socijalne skrbi, zdravstva, pravosuđa, odgoja i obrazovanja te studentima socijalnog rada, psihologije i pedagogije, da ćemo potaknuti interes mnogih praktičara i znanstvenika – sveučilišnih profesora za tematiku posvojenja.

Želimo se zahvaliti svima koji su svojom energijom, vremenom i emocijom doprinijeli razvoju programa i aktivnosti. Mirta Vranko, Ivana Šafran Tunjić ovo je i vaša nagrada. 

Veliko hvala Branki Sladović Franz, Maji Lakliji, Slavici Blažeka Kokorić, Koraljki Modić Stanke, Vanji Branica na dugogodišnjoj suradnji, hvala našim recenzenticama, lektoricama, urednicama…

Hvala našim dragim suradnicima iz Obiteljskog centra, voditeljima programa Roditelji na drugi način koji su svojim sugestijama i iskustvom  doprinijeli unapređenju programa.

Hvala onima koji su nas pratili i podržavali svih minulih godina, ali hvala i onima koji su nas kritizirali jer su nam oni bili dodatna motivacija. Naročito hvala onima koji  naše ideje i spoznaje koriste u svom radu – oni su nam pokazali da smo na pravom putu.

Zahvaljujemo  Gradu Zagrebu i Ministarstvu socijalne politike, ali i drugim donatorima na dugogodišnjoj financijskoj potpori bez koje naše projekte ne bi bilo moguće realizirati.

Zahvaljujemo Agenciji za odgoj i obrazovanje na ukazanom povjerenju i dugogodišnjoj suradnji u provedbi edukacija stručnjaka odgoja i obrazovanja.

Zahvaljujemo i našim obiteljima koje su sve ove godine bile podrška i bez njih danas ne bismo bili ovdje.

Na kraju hvala našim polaznicima koji su prepoznali da radimo zato što nam je stalo, a ne zato što moramo. Zato što nam je stalo, idemo dalje.

Čestitamo svim nominiranima i dobitnicima nagrada i svima nam želimo nove zanimljive projekte i nova postignuća…

“Taj san u slapu da bi mogo sjati,
I vaša kaplja pomaže ga tkati.”

Ovogodišnji laureati