Objavljeno 04.07.2022

Poziv posvojiteljskim i biološkim obiteljima na sudjelovanje u istraživanju

Poštovani očevi i majke,

ovim putem pozivamo Vas na suradnju i sudjelovanje u istraživanju pod nazivom Odrednice roditeljstva u posvojiteljskim obiteljima čiji je cilj ispitati  povezanost između roditeljskog funkcioniranja i zadovoljstva partnerskim odnosom i percipirane socijalne podrške u posvojiteljskim i biološkim obiteljima.

Sudjelovanje u ovom istraživanju je dobrovoljno i anonimno, a Vaše nam je iskustvo i mišljenje  dragocjeno jer će nam omogućiti  bolje razumijevanje izazova, specifičnosti i zahtjeva s kojima se očevi i majke susreću u ispunjavanju svoje roditeljske uloge.

U istraživanju mogu sudjelovati posvojitelji/roditelji djece predškolske i školske dobi (1 do 17 godina) te molimo očeve i majke da odvoje nekoliko minuta svog vremena i ispune upitnik na poveznici

https://limesurvey.srce.hr/691427?lang=hr

Dodatno vas molimo da nam pomognete doprijeti do što većeg broja roditelja posvojene djece – na način da ovaj poziv na sudjelovanje u istraživanju proslijedite svojim kontaktima i/ili ga objavite na društvenim mrežama.

Unaprijed Vam zahvaljujemo na izdvojenom vremenu i suradnji!

Istraživačica: Vlasta Grgec-Petroci, mag.act.soc. doktorandica Studija pedagogije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Tel. 01 2346 971; mob. 098 407 725; Email: vlastagpetroci@gmail.com

Mentorica: izv. prof. dr. sc. Rozana Petani, rpetani@unizd.hr