Politika privatnosti

Dobrodošli na mrežnu stranicu www.nadruginacin.hr u vlasništvu udruge „Na drugi način“ – udruge za pružanje psihosocijalne i pedagoške pomoći djeci, mladima i obitelji, Lašćinska c. 133, 10000 Zagreb. Zaštita Vaših podataka nam je vrlo važna te se trudimo što bolje zaštiti Vašu privatnost. Ova izjava o privatnosti objašnjava kako koristimo i štitimo Vaše podatke. Korištenjem mrežne stranice smatra se da ste suglasni da se svaka dostavljena informacija arhivira, koristi i objavljuje u skladu s ovom izjavom o privatnosti. Molimo Vas da u cijelosti pročitate izjavu o privatnosti prije korištenja mrežne stranice.

O nama

Udruga “Na drugi način” je nevladina, neprofitna organizacija koju su osnovali stručnjaci različitih profila koji uz svoju bazičnu edukaciju imaju završene dodatne edukacije na području rada s djecom, mladima i obitelji. Želja nam je doprinositi razvoju i promociji posvojenja i stvaranju pozitivnog i podupirućeg okruženja za obitelji nastale posvojenjem te stvaranju uvjeta za pravilan psihofizički, socijalni i emocionalni razvoj  djece bez adekvatne roditeljske skrbi. Naše sjedište nalazi se u Zagrebu, na adresi Lašćinska c. 133. Možete nam se obratiti telefonom na brojeve 098 407 725; 091 7361362 i putem elektroničke pošte na info@nadruginacin.hr.

Podaci koje dijelite s nama

a) INFORMACIJE KOJE SAMI UPISUJETE KROZ FORME ZA PRIKUPLJANJE PODATAKA
Podaci koje nam ostavite ispunjavanjem forme obrasca za kontakt te obrazaca za prijavu na radionice i edukacije u organizaciji udruge „Na drugi način“. Podatke koje prikupljamo ovim putem su ime i prezime, adresa elektroničke pošte i ostali nužni podaci, ovisno o obrascu ili formi.

b) INFORMACIJE KOJE AUTOMATSKI PRIKUPLJAMO OD VAS
Prikupljamo samo one kolačiće neophodne za funkcionalnost stranice. Putem kolačića ne prikupljamo osobne podatke.
Osim gore navedenih informacija, ove mrežne stranice ne prikupljaju podatke o posjetiteljima, osim podataka koje posjetitelji dobrovoljno i na vlastiti poticaj otkriju tijekom komunikacije s Udrugom. Svi osobni podaci koje posjetitelji otkriju tijekom komunikacije ostaju strogo povjerljivi i njihovo je procesuiranje usklađeno s Općom uredbom o zaštiti podataka.

Kako koristimo Vaše podatke

Podatke koje nam ostavljate ispunjavanjem obrasca za kontakt koristimo za odgovaranje na Vaš upit. Podatke koje nam ustupite ispunjavanjem obrazaca za prijavu na naše radionice i edukacije koristimo za komunikaciju s Vama vezano uz održavanje događanja i vođenje evidencije prijavljenih. Anonimizirani podaci mogu se koristiti u svrhe statistike o upitima odnosno savjetovanjima korisnika za unaprijeđenje naših usluga i u svrhu izvještavanja prema donatorima.
Vaši podaci se uvaju dok traje potreba za njihovim korištenjem u skladu sa svrhom za koju je dana privola. Podaci koje prikupljamo čuvaju se dok god je to opravdano svrhom prikupljanja ili postoji zakonski rok za čuvanje podataka. U svakome trenutku imate pravo zatražiti brisanje ili izmjenu vaših podataka u bazi.

Način zaštite osobnih podataka

Obavezujemo se pružati zaštitu Vaših osobnih podataka, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o Vama koji su nužni za ispunjenje naših obveza te Vas informirati o načinu korištenja prikupljenih podataka. Svi se prikupljeni osobni podaci strogo čuvaju i dostupni su samo našim članovima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši članovi i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Poveznice na druga internet mjesta

Naše internet stranice mogu sadržavati poveznice na druga internet odredišta. Međutim, jednom kada koristeći poveznice napustite naše internet stranice, nemamo nikakvu kontrolu nad drugim internet odredištima te ne možemo biti odgovorni za zaštitu privatnosti i bilo kojih informacija koje dajete prilikom posjeta takvom mjestu. Na zaštitu privatnosti i ostalih informacija koje dijelite u takvim slučajevima, primjenjuju se uvjeti korištenja i politika privatnosti povezane s konkretnim internet odredištem.

Osobe koje nisu punoljetne

Brinemo se za zaštitu privatnosti osoba koje nisu punoljetne. Ako niste punoljetni, molimo da tražite dopuštenje roditelja/skrbnika prije nego što podijelite svoje osobne informacije putem ovih mrežnih stranica.

Vaša prava na privatnost

Prema Općoj uredbi o zaštiti podataka, imate pravo na: 

  1. Pristup podacima – možete tražiti potvrdu obrađuju li se trenutno Vaši osobni podaci i tražiti omogućavanje pristupa tim podacima.
  2. Ispravak – imate pravo tražiti ispravak netočnih osobnih podataka (primjerice, možete tražiti da ažuriramo e-mail adresu).
  3. Zaborav – imate pravo tražiti brisanje podataka iz baze.
  4. Prenosivost – možete tražiti prijenos svojih podataka u drugu bazu i dostavu Vaših osobnih podataka u strojno čitljivom formatu.
  5. Prigovor – možete uložiti prigovor i tražiti ograničenje odnosno prestanak obrade Vaših osobnih podataka.
  6. Ograničenje korištenja – možete nas tražiti da prestanemo obrađivati Vaše osobne podatke u bilo kojem trenutku.
  7. Usprotiviti se automatiziranom profiliranju – „Na drugi način“ ne koristi sustave za profiliranje korisnika. U slučaju uvođenja takve prakse „Na drugi način“ će eksplicitno tražiti pristanak za upotrebu Vaših podataka u te svrhe.

Zaštita Vaših prava

Za brisanje, izmjenu, ograničavanje korištenja osobnih podataka kao i sve ostale upite ili zahtjeve vezane za prava koja proizlaze iz Opće uredbe o zaštiti podataka, kontaktirajte nas na info@nadruginacin.hr.

Ažuriranje izjave o privatnosti

Periodično možemo ažurirati našu izjavu o privatnosti. Ažuriranja naše izjave o privatnosti bit će objavljena na našoj mrežnoj stranici. Sve dopune stupaju na snagu u trenutku njihove objave na našoj mrežnoj stranici. Stoga, savjetujemo Vam da redovito posjećujte stranicu kako biste bili obaviješteni o mogućim ažuriranjima.