Objavljeno 21.06.2019

Udruga “Na drugi način” organizirala je edukaciju pod nazivom “Procjena podobnosti i prikladnosti za posvojenje”

Udruga “Na drugi način” u partnerstvu s Hrvatskom udrugom socijalnih radnika i Forumom za slobodu odgoja uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku organizirala je edukaciju pod nazivom “Procjena podobnosti i prikladnosti za posvojenje”.

Edukacija se provela u okviru projekta “Priprema za posvojenje – podrška posvojiteljskim obiteljima” od 07. do 09. svibnja 2019. godine u prostoru Doma za starije osobe Sveti Josip, Dunjevac 17.

Voditeljice edukacije su Mirjana Marčetić Kapetanović, prof. psiholog, Vlasta Grgec-Petroci, mag. act. soc. i dr.sc. Branka Sladović Franz, koje se bave navedenim područjem.

Cilj edukacije je usvajanje osnovnih vještina i znanja potrebnih za rad stručnjaka s potencijalnim posvojiteljima i posvojiteljskim obiteljima, poznavanje i razumijevanje glavnih teorijskih postavki posvojenja te pridonošenje boljem razumijevanju problematike posvojenja i potreba posvojene djece, kao i stvaranje uvjeta za pravilan psihofizički, socijalni i emocionalni razvoj posvojene djece i povećanje kompetentnosti stručnjaka koji se bave djecom i obiteljima.

Edukacija se temelji na modelu iskustvenog učenja koji traži aktivno sudjelovanje polaznika u radioničkim grupama, uz prethodna uvodna predavanja. Namijenjena je stručnjacima sustava socijalne skrbi koji se u svom radu susreću  sa  svim članovima posvojiteljskih obitelji: socijalni radnici, psiholozi, defektolozi i pravnici  zaposleni u centrima za socijalnu skrb.