Objavljeno 16.05.2022

VIII. Stručni skup – Kako smo postali obitelj: Posvojenje – dio moje priče

AKTUALNI IZAZOVI I NOVI ISKORACI U PROCESU POSVOJENJA

Udruga „Na drugi način“  u partnerstvu s  HUSR-a, CZSS Sisak, organizira stručni skup pod nazivom Kako smo postali obitelj, posvojenje – dio moje priče: AKTUALNI IZAZOVI I NOVI  ISKORACI U PROCESU POSVOJENJA koji će se održati dana 24.svibnja 2022. u Nacionalnoj i sveučilišnoj  knjižnici u Zagrebu s početkom u 12.00 sati.

Skup se provodi  u okviru  projekta „Roditeljstvo na drugi način – podrška posvojiteljskim obiteljima“  uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a bit će organiziran s ograničenim brojem sudionika u dvorani Judita, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te virtualno putem platforme ZOOM.

Skup je namijenjen  stručnjacima koji se u  svom radu susreću s  posvojiteljskim obiteljima: socijalnim radnicima, psiholozima, pravnicima, studentima, posvojiteljima, odgajatlejima, učiteljima, ali i svima koje zanima tema posvojenja.

Broj sudionika u živo je ograničen, u prostoru može sudjelovati najviše 100 osoba, a prijave sudionika zaprimat će se prema redoslijedu  prijave. Za sudjelovanje nisu potrebne COVID potvrde, no sukladno pravilima NSK nužna je prethodna dostava popisa sudionika stručnog skupa (uz naveden OIB) od strane organizatora.  

Molimo da prijavu za sudjelovanje na stručnom skupu  „u živo“ izvršite najkasnije do 20. svibnja 2022. putem poveznice:  

https://docs.google.com/forms/rm?usp=sf_link

Svi zainteresirani stručnjaci iz sustava socijalne skrbi i drugih područja djelatnosti koje nećemo moći primiti u dvoranu pozvani su da na ovom skupu  sudjeluju virtualnim putem.

Prijavu za on-line stručni skup  možete izvršiti putem poveznice: 

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAvceqgrz4vH9KCRWcXIQlGAbcfez4XrjlS

Svaki sudionik stručnog skupa „u živo“ moći će pri registraciji preuzeti jedan besplatan primjerak knjige Posvojenje – različite perspektive, isti cilj.

Licencirani voditelji programa edukacije i pripreme (potencijalnih) posvojitelja moći će preuzeti besplatan primjerak priručnika za voditelje Roditelji na drugi način-Škola za posvojitelje.

Stručni skup je  prijavljen  Hrvatskoj komori socijalnih radnika i Hrvatskoj psihološkoj komori te Hrvatskoj komori socijalnih pedagoga. Veselimo se druženju.  

PROGRAM STRUČNOG SKUPA

24.svibnja 2022. , Zagreb
Nacionalna i sveučilišna knjižnica

Moderatorica: Ivana Šafran Tunjić

11.30.-12.00 Registracija sudionika

12.00.-12.15 Pozdravni govori/ Otvorenje Stručnog skupa

12.15.-12.35 „Poteškoće u prilagodbi i specifične potrebe posvojene djece – iskustva iz prakse“ – Vlasta Grgec-Petroci, Mirjana Marčetić Kapetanović

12.35.-12.55 „Priprema za posvojenje“ – podrška posvojiteljskim obiteljima – provedene aktivnosti i rezultati“ – Mirta Vranko

12.55.-13.15 Promoviranje novih voditelja Programa edukacije i priprema potencijalnih posvojitelja „Roditelja na drugi način“

13.15-13.30 Pauza – kava i zalogajčići

13.30.-13.50 Otvoreno posvojenje u kontekstu skrbi za dijete – perspektiva stručnjaka – Maja Laklija i Ivana Dujak

13.50.-14.10 Stavovi budućih stručnjaka o otvorenim posvojenjima i mogućnosti njihove promjene kroz ciljanu edukaciju – Koraljka Modić Stanke

14.10.-14.30 Udomiteljstvo s perspektivom posvojenja – Slavica Blažeka Kokorić i Gabrijela Čuljak

14.30.-15.00 Rasprava i zaključci „Gdje vidimo najveće izazove i moguća unapređenja procesa posvojenja“